Provdagarna, arkitektprovet 2007

av jimmy bussenius

Arkitektprovet varade i två dagar, sex uppgifter skulle lösas. Uppgift 1 – skapa en bildsekvens utifrån en text, A4-format. Uppgift 2a – skapa en kropp i dans med en obruten linje, A4-format. Uppgift 2b – skapa en 3D-modell av den dansande kroppen i en obruten koppartråd. Uppgift 3 – skapa en illustrativ beskrivning av en plats man känner väl till, A3-format. Uppgift 4 (dag 2) – skapa en skärm av wellpapp som ska väcka intresse för den dansande 3D-figuren. Uppgift 5 – skapa en snabb komposition utifrån två origamipapper, A3-format. Uppgift 6 – Illustrera ljudord på ett abstrakt sätt, A3-format.

2 Responses to “Provdagarna, arkitektprovet 2007”

 1. Bryan Handley skriver:

  Tjena Jimmy,
  Mitt namn är Bryan Handley, och jag är väldigt intresserad av att börja studera arkitektur. Jag har hyfsat bra betyg, och var väldigt nära på att bli antagen i höstas. Vill dock vara säker detta året så jag tänkte försöka mig på arkitektprovet nu i mars 2012. Tänkte först och främst höra om du hade några tips som du kunde ge mig på hur man kan förbereda sig redan innan provet? Sen tänkte jag även ställa dig en fråga om uppgift 5 här på ditt arkitektprov. Hur menade dem med origamin? Fick ni någon sorts modell ni skulle rita av eller skulle man skapa sin egen modell eller hur gick det till, och hur tänkte du?

  Tack så mycket på förhand 🙂

  Bryan Handley

 2. Bussenius skriver:

  Hej, här kommer ett svar mer än ett år försenat. Får bara en massa skräppost så det är svårt att sortera ut riktiga meddelanden. Origamipappret var i två färger, man fick klistra upp det hur man ville på en A3-sida om jag fattade uppgiften rätt (hmm, origamipapper ska man ju vanligtvis vika, kanske fattade jag fel). Tack för en seriös fråga, länge sen jag gjorde detta provet så kommer inte riktigt ihåg allt.

Leave a Reply

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/9/1/3/bussenius.se/httpd.www/portfolio/wp-content/themes/plaza/comments.php on line 65